top of page

Ideathon Nedir?

Toplumdaki her insanın kendine has bir rengi, düşüncesi ve kimsede olmayan yönleri vardır. Farklı düşünce yapılarındaki insanların bir araya gelip en iyi ve yenilikçi fikri ortaya koyması da adeta bir ‘Voltran’ oluşturmaya benzer.

Tasarlanan ürünlerin, ortaya konulan markaların gün geçtikçe yukarıya doğru tırmandıkları basamakları yavaş yavaş inmeye başlamamaları için onları itici güçlere ihtiyaçları vardır. Bunun için de ihtiyaçları olan en önemli şeylerden, insan fikirlerinden yararlanmaları gereklidir. Sonuç olarak ortaya konulan her ürün hedef kitlesini etkilemeye yönelik amaçla ortaya konulmaktadır. Bu etki kimi zaman tüketime kimi zaman da desteğe yönelik bir etkidir. Hedef kitlenin de bizzat insanlar olduğunu düşünürsek onların fikirlerini, düşüncelerini projeleri geliştirip başarı merdiveninde aşağı inmeden en tepeye tırmanmak için önemsemek ve projelerde yer vermek son derece akıllıca bir tercih olacaktır.


Günümüzde ismini global olarak tanıtmış birçok firma ideathon tekniğini kullanmış ve kullanmaya devam etmektedir. Hedef kitleyi hedef kitleden daha iyi kim tanır ve sesi olur öyle değil mi? Ülkemizde de gün geçtikçe önem kazanan ideathon, çoğu kişi tarafından hala tam olarak bilinmemektedir. Kurumların, markaların, ürünlerin, projelerin gelişmesi için bu denli önemli olan bir çalışmanın gerekli değeri görebilmesi adına daha fazla kişi tarafından bilinmesi son derece önemlidir; çünkü ideathon gibi çalışmalar yalnızca fikir üretilmesi, çözüm aranması istenen taraf açısından fayda sağlamaz, aynı zamanda bu fikri üretenler için de son derece fayda sağlar. Belki dünyanın herhangi bir yerinde keşfedilmeyi bekleyen mükemmel bir fikir var. Bu fikir ideathonlar sayesinde ortaya konulan çalışmalar içerisinde gün yüzüne çıkmayı bekliyor olabilir.

Dünya üzerinde bulunduğumuz milyonlarca yıl boyunca insanlar olarak çağ açıp çağ kapatacak olayların yaşanmasını sağladık. İlk başlarda daha önceki olayların hepsi de bir fikirdi. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi belki bizi daha yukarıya taşıyacak o fikir, dünyanın herhangi bir noktasında keşfedilmeyi bekliyor.

Bir sonraki yazımızda ‘İdeathon neden yapılır ?’ sorusuna cevap vereceğiz. Yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.


179 görüntüleme
bottom of page